Bingo för nybörjare

Bingo för nybörjare

Bingo är ett klassiskt spel som alla känner till, men det betyder inte nödvändigtvis att man vet hur man spelar det, och särskilt om man är nyfiken på att prova att spela Bingo på nätet eller vill prova olika varianter. Så vart ska man börja om man är ny till Bingo?

Du har kommit precis rätt om det är din fråga. Den här guiden tar dig igenom allt som är värt att veta om Bingo och hur man spelar både i bingohall och online. Låt oss sätta igång!

Online Bingo vs. Bingo i bingohall

Den största fördelen med att spela Bingo i bingohall är ju den sociala aspekten. Många gillar att spela Bingo som en social aktivitet och umgås mellan rundorna. Att spela Bingo med andra i en Bingohall kan vara väldigt roligt, och är fortfarande en ganska populär aktivitet i Sverige.

När det gäller bekvämlighet har online bingo dock en hel del fördelar. För det första kan du spela närsomhelst – online Bingo stänger aldrig, så det spelar ingen roll om du vill spela klockan 2 på natten eller medan du äter din frukost. För det andra kan du dessutom spela från precis vart som helst, vilket gör saken ännu enklare.

Slutligen så är urvalet större om du väljer att spela online bingo. Att få tillgång till flera olika varianter av spelet går att göra på nolltid och du slipper helt och hållet att åka någonstans eller planera in en viss tid, till skillnad från om du spelar i Bingohall.

Hur hittar man en Bingohall?

Om du vill hitta en pålitlig Bingohall i Sverige är det en bra idé att kolla in Idrottens Bingo online. Idrottens Bingo har 21 Bingohallar i Sverige och organiserar dessutom Bilbingo (som vanlig Bingo fast att alla sitter i sina bilar på en stor parkering eller liknande!) regelbundet om det är någonting som du är nyfiken på att prova på att spela.

Vart kan jag spela online bingo?

Om du är ny till online bingo kan det helt klart kännas förvirrande i början… Och kanske även lite läskigt. Hur vet man vilka webbsidor man kan lita på och vilka som luras? Tänk om man skriver in sin bankinformation på en oärlig sida eller slösar pengar på Bingobrickor som inte har en chans att vinna! Hur ska man veta skillnaden?

Det finns ett enkelt sätt för dig att avgöra om en sida med hasardspel är pålitlig eller inte. Det handlar om att du kollar om de har spellicens eller inte. Om en webbsida har en spellicens, särskilt om det är en svensk licens, kan du lita på sidan eftersom det innebär att de regleras och har godkänts av ansvariga myndigheter.

Slutgiltiga tankar

Nu har vi gått igenom allt du som nybörjare behöver veta om att spela Bingo! Vi hoppas att du lärde dig någonting och att du nu känner dig redo att låta det roliga börja, vare sig det är en Bingohall du ska till eller du föredrar att besöka en onlinesida för Bingo.