Bingolotto uppesittarkväll

Bingolotto uppesittarkväll

Bingolotto uppesittarkväll – det är en väldigt älskad tradition för oss svenskar. Oavsett om du alltid har deltagit i denna tradition eller om du precis har börjat vill du kanske höra lite om hur det kommer att se ut i år. Som du säkert vet äger detta evenemang rum den 23 december natten före jul. Det är ett perfekt sätt att tillbringa kvällen tillsammans med familjen, särskilt om du har bingolotter till evenemanget. Om du bor ensam eller om din familj är för långt borta för att ni ska kunna fira jul tillsammans fysiskt är detta också ett utmärkt sätt att känna sig närmare andra och verkligen uppleva julkänslan.

Hur länge har uppesittarkvällen funnits?

För många svenskar är bingolottos uppesittarkväll en tradition som verkar ha funnits för alltid, men så är det ju självklart inte. Det var i 1995 som Bingolotto lanserade sin första uppesittarkväll efter att det hade ökat i popularitet på TV, och deras första sändning med nya enkla bingo regler för spelare blev det en succé med älskade programledare Leif ”Loket” Olsson. Sedan dess har programledare bytts ut, men Loket har skapat en del älska minnen med lojala tittare.

Hur mycket kostar lotter för Bingolotto uppesittarkväll?

En enkellott för uppesittarkvällen kostar 100 kronor. Om du väljer att köpa en dubbellott kostar det 200 kronor, och köper du en trippellott kostar det 300 kronor. Dubbellott och trippellott fungerar på så sätt att ifall du vinner får du dubbel eller trippel vinst! Vinner du t.ex. en bil får du då istället 2 stycken eller 3 stycken bilar. Om du vill öka dina chanser att vinna köper du inte dubbel- eller trippellott, utan köper istället flera stycken enkelbiljetter.

Vad händer under uppesittarkvällen?

Självklart drar de lotter under uppesittarkvällen, men detta är långt ifrån det enda som händer. Spännande gäster och kändisar besöker och uppträdanden sker. Precis vad som händer och vem som besöker varierar efter år, så det finns inget sätt att säga i förväg precis vad som kommer att hända under kvällen.

Miljontals svenskar ser på bingolotto uppesittarkväll

Numret varierar självklart för varje år, men det högsta numret har varit 3,145 miljoner. Det är ungefär en tredjedel av svenskar! Det sämsta året för Bingolotto uppesittarkväll hittills har vart 2011, då bara 276 000 var med och firade jul med Bingolotto. Förra året, 2020, så hade det populära julavsnittet 2,59 miljoner tittare över hela Sverige. Eftersom många inte fira jul tillsammans med familj under vintern 2020 var siffran hög, och den förväntas vara ganska hög i år också.

FAQ: Vanliga frågor om Bingolotto uppesittarkväll

För att göra det enkelt för dig att navigera och hitta svar på dina frågor har vi fixat en sektion med vanliga frågor här. Vi samlar de vanliga snabbfrågorna om Uppesittarkvällen och ger dig snabba, enkla och korta direkta svar.

Är Bingolotto uppesittarkväll live?

Ja! Uppesittarkvällen sände live. Programmet låter dig njuta av livemusik och annat spännande i realtid tillsammans med resten av Sverige. Här ser du kändisar live och kan ta del av julkänslan tillsammans med miljontals andra.

Vem håller i Uppesittarkvällen?

Bingolottos uppesittarkväll har olika programledare nästan varje gång, och länge har Leif “Loket” Olsson varit en älskad programledare men han jobbar inte längre på Bingolotto. Gäster är dock alltid en stor grej i uppesittarkvällen, så du kan förvänta dig att se fler än 2 ansikten denna julkväll!

Vart kan jag se Uppesittarkvällen?

Du kommer att kunna titta på Bingolotto uppesittarkväll på TV, men programmet sänds även live på TV4 Play. Om du planerar någonting annat under den kvällen då uppesittarkvällen skickas men ändå vill se på programmet kan du hitta det på TV4 Play i efterhand. Som svensk medborgare så är detta helt gratis.

När sker Bingolottos Uppesittarkväll?

Precis som förra året kan du delta den från kl. 19.30 den 23 december, dagen före jul. Programmet pågår i ett antal timmar och är slut runt midnatt.

Slutgiltiga tankar om bingolotto

Folk är inte glada över prisförändringen på lotterna, men den ökade jackpotten är definitivt en bonus.  Så nu vet ni lite mer om Bingolottos Uppesittarkväll. Om du känner någon som kommer att fira jul ensam ger du dem en biljett eller två, det är ett bra sätt att få dem att känna sig lite mer närvarande även om de inte kan vara nära fysiskt. Vi ses i jul!

Kommentarer är stängda.