Whittaker Roulette systemet

Whittaker Roulette systemet

När det kommer till roulette finns det ett par olika så kallade “system” man kan använda sig av för att satsa. En av de vanligaste är Whittaker systemet, som till viss del liknar Labouchere Roulette systemet, men är mest likt Fibonacci systemet eftersom det kräver en uppsättning nummersekvens.

Ska du spela roulette är det värdefullt att känna till system som Whittaker. Fortsätt därför läsa för att lära dig mer om systemet.

Så fungerar det att spela roulette med Whittaker systemet

Med Whittaker systemet väntar du tills du genomgått två förluster i rad och lägger sedan ihop summan av dessa två förluster för att beräkna hur mycket du ska satsa under nästa omgång.

Om du till exempel börjar med en insats på 10 kronor kommer dina insatser då se ut som följande:
1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89

Denna nummersekvens är identisk med den som används i Fibonacci systemet, döpt efter den italienske matematikerna Leonardo Fibonacci.

Satsar du istället mer, låt oss säga 30 kronor, kommer dina insatser se ut som följer:

3 – 3 – 6 – 9 – 15 – 24 – 39 – 63 – 102

Whittaker systemet “in action”

För att förklara hur detta roulette system fungerar ännu mer detaljerat går vi nedan igenom hur det hade sett ut om du valt att spela roulette på ett casino:

  • Du satsar 100 kronor och förlorar.
  • Du satsar 100 kronor och förlorar igen.
  • Eftersom du har förlorat två gånger i rad måste din nästa satsning vara summan av dina två tidigare insatser, vilket betyder att du nu kommer höja insatsen till 200 kronor.
  • Förlorar du detta också höjer du insatsen till 300.
  • Om även detta resulterar i en förlust, satsar du summan av de två föregående insatserna, det vill säga 500 kronor.
  • Om du nu vinner startar du om hela processen igen och satsar 100 kronor.

För att systemet ska vara effektivt måste du börja om från början varje gång du vinner.

Tips för att spela roulette med Whittaker systemet

Det finns fördelar respektive nackdelar med alla roulette system, inklusive Whittaker.

En stor fördel med just detta system är att resultaten ofta är positiva. Men planerar du att använda detta system när du ska spela roulette är det viktigt att börja med små insatser eftersom siffrorna i sekvensen ökar varje gång du går med förlust. Men det kan gott vara att du förlorar mer än du trott, och därför är det viktigt att sätta en gräns för hur mycket pengar du får spela för i förväg.

Sedan är det viktigt att ha i åtanke att även om du kommer känna dig som ett proffs på roulette när du behärskar Whittaker systemet, så betyder det nödvändigtvis inte att du kommer vinna massor av pengar. Roulette är fortfarande ett turbaserat spel hur mycket strategier du än anammar och därför är risken för förlust stor den också. Spela därför aldrig för mer pengar än du har råd att förlora, och ha inte som mål att bli förmögen men snarare att ha kul!