Alternativa spelformer till Bingo

Alternativa spelformer till Bingo

Bingo är världens bästa spelform, så mycket vågar vi säga. Men om du letar efter underhållning på andra håll finns såklart även detta. Därför har vi listat alternativa spelformer till Bingo nedan, så att du ska kunna välja och vraka bland favoriterna och utforska lite nya spel! Vi har allt från klassiska nummerspel till oddsspel så att du ska kunna hitta något som behagar dig.

Keno

På toppen, efter Bingo såklart, har vi nummerspelet Keno från Svenska Spel. Spelet dras dagligen på TV4. Det är en väldigt underhållande spelform där slumpen avgör, vilket till viss del påminner om Bingo. Gillar du Bingo kommer du sålunda högst sannolikt gilla Keno också.

För att tävla i Keno ska du välja ut ett visst antal nummer beroende på vilken nivå du spelar på, och ju högre nivå desto högre potentiell vinst. När du fyllt i dina nummer ska du invänta ett Keno resultat och kan (förhoppningsvis) plocka ut dina potentiella vinster direkt! Du kan spela Keno på nätet direkt, alternativt köpa en spelrad hos ett spelombud och stryka i alternativen när du sitter och ser på Keno-sändningar på TV4.

Oddset

Oddset är ett någorlunda annorlunda spel gentemot Bingo och Keno då det inte är ett nummerspel. Det är nämligen oddsspel, där du spelar på odds från olika poolspel och spelformer som erbjuds av Svenska Spel. Det kan exempelvis vara Powerplay, Bomben, Matchen, Lången och Challenge. Och ja, Svenska Spel ligger även bakom oddset.

Oddset är en otroligt rolig och spännande kategori av spelformer som sportälskaren definitivt kommer att gilla. Oddsspel kräver dock lite mer strategiskt tänkande än vad nummerspel gör, så detta ska du såklart vara beredd på om du bestämmer dig för att spela.

V75

Gillar du att spela på hästar är det V75 från ATG du ska testa på. V75 är nog den spelform de allra flesta tenderar att tänka på när de tänker på trav, men faktum är att det finns massvis av spelformer inom travsport. Dock är V75 den populäraste. V75 lanserades 1993 och har sedan dess ägt rum varje lördag eftermiddag på någon av landets travbanor.

När man spelar på V75:an ska man försöka pricka rätt på vilken häst som vinner i sju förutbestämda lopp. Vinner gör man om man har fem, sex eller sju rätt. Som med oddset kräver även V75:an lite strategiskt tänkande, då man måste sätta sig in i hästarna och kuskarna, samt vädret för att bättre kunna förutsäga ett resultat.

Stryktipset

Fotbollsälskare kommer älska Stryktipset, en populär produkt från Svenska Spel. Denna spelform går ut på att man ska försöka tippa rätt på 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger) i tretton olika fotbollsmatcher. Dessa fotbollsmatcher hämtas framförallt från Sverige och England.

För att spela på Stryktipset vänder man sig antingen till ett spelombud och prickar i en kupong där, alternativ surfar man in på Svenska Spels hemsida och fyller i kupongen online. För att vinna ska man ha minst 10 av 13 rätt, och om vinstsumman per rad understiger 15 kronor uteblir utdelning. Av hela spelpotten återbetalas 65% i form av vinster.

Kommentarer är stängda.